Tribunalul Argeș l-a condamnat astăzi la 9 ani de închisoare pe Ștefan Florin Moraru (din comuna Moșoaia, în vârstă de 20 de ani la data faptei) pentru agresiunea în urma căreia, în noiembrie 2023, a murit polițistul local piteștean Savaste Condoruș (foto). Infracțiunea pentru care a fost condamnat: ultraj.

De asemenea, individul trebuie să îi achite daune morale soției defunctului și despăgubiri materiale Poliției Locale Pitești.

Hotărârea de astăzi nu este definitivă, ci cu drept de apel în 10 zile.

„În temeiul art. 257 alin. 1 și 4 C.pen. rap. la art. 195 C.pen. și cu referire la art. 396 alin. 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul Moraru Ștefan Florin la pedeapsa de 9 (nouă) ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de ultraj. (…) Pedeapsa se execută în regim de detenţie.

(…) Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 5 ani exercitarea următoarelor drepturi:

a)dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice;

b)dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

(…) Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea acelorași drepturi (…) pe perioada executării pedepsei principale.

(…) Deduce din pedeapsa principală durata reţinerii şi arestării preventive a inculpatului, din data de 05.11.2023, la zi.

(…) Admite acţiunile civile formulate de părțile civile și obligă pe inculpatul Moraru Ștefan Florin la plata către acestea a sumelor solicitate, astfel:

-Spitalul Județean de Urgență Pitești – 15.026,42 de lei, reprezentând daune materiale;

-Serviciul Județean de Ambulanță Argeș – 250,9 lei, reprezentând daune materiale;

-Condoruș Denisa Mihaela – echivalentul în lei la data plății al sumei de 50.000 de euro, reprezentând daune morale;

-Poliția Locală Pitești – 23.988 de lei, reprezentând despăgubiri materiale constând în trei salarii achitate efectiv soției victimei, Condoruş Denisa Mihaela, în data de 27.12.2023, și echivalentul în lei la data plății al sumei de 20.000 de euro, reprezentând despăgubiri de viaţă, care urmează a fi achitate de Poliţia Locală Piteşti familiei polițistului local decedat (…)

Menţine măsura arestării preventive dispuse față de inculpat”, se arată în hotărârea luată astăzi de Tribunalul Argeș.

Amănunte despre acest caz, AICI.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *