Update, 19 noiembrie 2023, ora 13:40 

„Colectivul Poliției Locale Pitești deplânge trecerea prematură și fulgerătoare în neființă a colegului Condoruș Savaste. Cuvintele sunt de prisos, durerea pe care ai lăsat-o în urma ta, insuportabilă. Dumnezeu să te aibă în pază! Nu te vom uita niciodată!”.

Update, 19 noiembrie 2023, ora 12:00 

Din păcate, polițistul local din Pitești care se afla în comă la ATI la Spitalul Județean de Urgență, Savaste Condoruș, a murit. Decesul a survenit azi-dimineață, în jurul orei 08:30, precizează purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu. Savaste Condoruș era căsătorit și avea o fiică.

Update, 6 noiembrie 2023, ora 11:40

Autorul agresiunii, Ștefan Florin Moraru, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea a fost luată de Judecătoria Pitești, la propunerea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

Update, 5 noiembrie 2023, ora 17:40

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore. Urmează ca mâine să fie prezentat la Judecătoria Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Dosarul penal este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

Știrea inițială, 5 noiembrie 2023, ora 11:10

În seara zilei de 4 noiembrie 2023, un polițist local piteștean a fost victima unei agresiuni, suferind un traumatism cranio-cerebral grav. Este internat la Spitalul Județean de Urgență, la ATI, intubat, aflându-se de peste 12 ore în comă indusă.

Aseară, în jurul orei 21:45, cu doar un sfert de oră înainte de ieșirea sa din tură, C.S., în vârstă de 55 de ani, polițist local din 2007 la Ordine Publică, a surprins, în timp ce patrula în zona centrală, în dreptul Colegiului Național „I.C.Brătianu”, un individ care a spart o sticlă de bere pe stradă. Individul era într-un grup de tineri care consumau băuturi alcoolice pe domeniul public.

Polițistul, care era singur, i-a atras atenția asupra comportamentului (act de vandalism în spațiul public). Cu agresivitate, individul, în vârstă de 20 de ani, cu domiciliul în comuna argeșeană Moșoaia, l-a lovit în zona feței, prin surprindere. În urma loviturii, polițistul local a căzut și s-a izbit cu capul de asfalt, rămânând inconștient.

C.S. se află la această oră în operație pe creier, iar prognosticul medicilor este rezervat.

Autorul agresiunii a fost dus la audieri la Secția 3 Poliție. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală gravă și ultraj. Cel mai probabil, individul va fi reținut pentru 24 de ore.

„Această situație este de neimaginat și ne aduce aminte de curajul de care dau dovadă zi de zi cei care asigură ordinea și siguranța în comunitatea noastră.

În acest moment dificil, sperăm la recuperarea rapidă a polițistului local și suntem alături de familia sa.

Ne exprimăm respectul pentru toți cei care servesc comunitatea noastră și vă îndemnăm să le arătați sprijinul și recunoștința pe care o merită”, transmite Primăria Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *