Aflat la volanul autoturismului său Dacia Logan, Tudor Pendiuc, fost primar al Piteștiului, a lovit o persoană (un bărbat de 63 de ani) pe o trecere de pietoni de pe strada Armand Călinescu, în vecinătatea Colegiului Național „I.C. Brătianu”. Accidentul s-a produs astăzi, în jurul orei 11:00. Potrivit Poliției, pietonul nu a fost rănit. Pendiuc a primit un avertisment și a rămas timp de 30 de zile fără permis de conducere.

„În jurul orei 11:00, poliţiştii Municipiului Piteşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat de 66 de ani (n.r. – Tudor Pendiuc) cu privire la faptul că a fost implicat într-un eveniment rutier cu un pieton, în apropierea unei unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti (n.r. – Colegiul „Brătianu”).

Până la sosirea la faţa locului a poliţiştilor de la Biroul Rutier Piteşti, pietonul a plecat de la faţa locului, fiind identificat ulterior.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că evenimentul rutier s-a petrecut pe fondul neacordării priorităţii de trecere unui pieton, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal, fără ca pietonul să fi suferit leziuni.

Ca urmare a abaterii constatate, conducătorul auto a fost sancţionat cu avertisment, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind aplicată şi sancţiunea complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 30 de zile”, ne-a comunicat în urmă cu puțin timp Biroul de presă al Poliției Argeș.

Și în octombrie 2019 Poliția i-a suspendat lui Tudor Pendiuc permisul. Atunci, pentru 60 de zile. Conducând același autoturism Dacia Logan ca și astăzi, Pendiuc nu a acordat prioritate de trecere, mașina sa intrând în coliziune cu o Dacia Logan MCV. Tamponarea a avut loc pe DN 73, în Mărăcineni, într-o intersecție. Suplimentar, la timpul respectiv fostul primar a fost amendat cu 870 de lei.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *