Nu este zi în care polițiștii argeșeni să nu prindă una sau mai multe persoane fugite din carantină. Nici ziua de ieri nu a făcut excepție.

În jurul orei 11:00, doi tineri, de 19 și, respectiv, 23 de ani, care ar fi trebuit să stea în carantină la o adresă pe care o declaraseră în prealabil au fost depistați de Poliție pe DC 704C, în Călinești.

Fiecare dintre cei doi a fost amendat cu 1.000 de lei, potrivit Legii 55/2020 referitoare la unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19. De asemenea, polițiștii au informat Direcția de Sănătate Publică Argeș cu privire la cazul celor doi tineri fugiți din carantină.

Amintim că, pe fondul pandemiei de COVID-19, persoanele care revin în România dintr-o ţară cu risc epidemiologic ridicat trebuie să stea 14 zile în izolare la domiciliu sau la o altă adresă anunțată în prealabil autorităților.

„Polițiștii argeșeni le recomandă tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23:00-05:00. Scopul activităţilor noastre nu îl reprezintă aplicarea de sancţiuni, dar abaterile de la normele legale nu vor fi tolerate”, comunică Inspectoratul de Poliție Județean. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *