Filarmonica Pitești organizează joi, 25 februarie 2021, de la ora 19:00, la sediul său de la Centrul Multifuncțional, primul concert de jazz și pop din acest an.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, va debuta Trio Jazz&Pop Pitești, grupul format de curând și alcătuit din basistul Alexandru Iordache, pianistul Florin Pană și percuționistul Gabriel Barani (aici amănunte). Lor li se vor alătura, ca soliști, violonistul Mădălin Sandu, clarinetistul Ionuț Tolea și trompetistul Mihai Dima.

Program

Theolonius Monk – Straight No Chaser, Charlie Parker – Yardbird Suite, Bill Withers/Ralf MacDonald/William Salter – Just the Two of Us, Django Reinhardt – Nuages, Gerry Goffin/Michael Masser – Nothing’s Gonna Change My Love for You, Antonio Carlos Jobim – Wave, Joseph Kosma – Frunze moarte (Autumn Leaves), Bob Thiele/George David Weiss – What a Wonderful World, Seymour Simons/Gerald Mark – All of Me, Paul Desmond – Take Five, Henry Mancini – The Pink Panther și John Legend – All of me.

Despre protagoniștii concertului

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master.

În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007.

Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, al Filarmonicii George Enescu din București și al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca și Arad.

Absolvent al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești și al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Muzică, specialitatea contrabas, Alexandru Iordache este profesor de clarinet la liceul pe care l-a absolvit și angajat al Filarmoncii Pitești.

Student la master jazz muzică ușoară la clasa profesorului Mircea Tiberian, pianistul Florin Pană a susținut numeroase concerte, cântând cu Filarmonica Pitești în numeroase proiecte muzicale.

Angajat al Filarmonicii Pitești și profesor de percuție la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, Gabriel Barani a urmat o carieră artistică în muzica clasică, fiind membru al Orchestrei Naționale Radio. A colaborat cu mai multe orchestre din țară și din străinătate și a predat la Conservatorul Național din Liban și la Universitatea de Nord Colorado.

Mădălin Sandu este, de la înființarea instituției, din 2007, concertmaestru al Filarmonicii Pitești și, de anul acesta, are și atribuții de director artistic.

În calitate de solist concertist, a susținut numeroase recitaluri şi concerte pe toate scenele muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria şi Republica Moldova.

Este nu doar un violonist de talent, ci şi aranjor, orchestrator şi dirijor, iniţiator al multor proiecte sonore spectaculoase.

Ionuț Tolea a absolvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești și Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de muzică, specialitatea clarinet. Este profesor de clarinet la liceul absolvit și angajat al Filarmonicii Pitești.

Mihai Dima este absolvent al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală și al Universității de Arte Berlin. A susținut numeroase recitaluri, atât ca solist, cât și în ansambluri camerale. A colaborat cu Big Band-ul Radio, Filarmonica George Enescu și Orchestra Națională Radio. Fost trompetist al Filarmonicii Constanța, din 2007, de la înființare, este șef partidă trompetă la Filarmonica Pitești.

Accesul se face doar pe bază de bilet. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet fiind de 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente fiecărei categorii.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *