Consilierii locali USR au mai multe amendamente la proiectul bugetului municipiului Pitești pentru anul 2024, proiect care va fi aprobat de CL joi, 8 februarie. Un amendament vizează proiectul viitorului tren metropolitan Pitești-Mioveni.

Viceprimarul Mihai Mihăilescu, cel care a insistat și insistă ca acest proiect să se materializeze, anunță că el și colegii săi de la USR au propus ca bugetul Piteștiului pentru 2024 să prevadă și alocarea a 5 milioane de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Potrivit viceprimarului, este esențial ca studiul de fezabilitate să fie făcut în acest an, astfel încât proiectul să poată obține bani europeni pentru punerea lui în practică. Spre sfârșitul anului 2024, precizează Mihai Mihăilescu, vor fi deschise liniile de finanțare europeană pentru astfel de proiecte de trenuri metropolitane.

Rezultatele studiului de oportunitate, realizat de o filială din Finlanda (specializată în mobilitate feroviară urbană) a firmei daneze Ramboll Group au arătat că o linie de tren metropolitan Pitești-Ștefănești-Mărăcineni-Mioveni ar aduce mari beneficii zonelor respective.

Alte amendamente ale consilierilor locali USR:

-realizarea studiului de fezabilitate pentru o parcare subterană cu o capacitate de minimum 500 de locuri în Centru (fie în zona Finanțe Publice, fie în zona Grădinii Pulice – fostul Parc 1907). „Traficul în zona centrală a Piteștiului trebuie îmbunătățit prin relocarea spațiilor de parcare de pe marginea bulevardelor centrale într-o parcare centrală subterană în zona Finanțe sau Parc 1907. Prin această construcție nu se va urmări creșterea numărului de locuri de parcare în zona centrală, ci eliberarea bulevardelor de mașini parcate, în vederea construirii de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun și de piste pentru bicicliști”, argumentează consilierii locali USR din Pitești;

-studii de fezabilitate pentru două noi poduri peste râul Argeș (unul în zona de sud-Lânăriei, iar celălalt, în nord, în zona de descărcare a viitorului drum expres Mioveni-Pitești);

-studiu de fezabilitate pentru promenada râului Argeș;

-înființarea unei Grădini Botanice în cadrul Grădinii Zoologice Pitești;

-amenajarea în cartierele municipiului de parcări securizate pentru bicicletele piteștenilor (pentru început, câte o parcare în fiecare cartier);

-„Masă caldă în școli” – proiect respins recent, fără argumente, în Consiliul Local, dar pe care reprezentanții USR insistă să-l vadă materializat (aici amănunte).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *