Studiul de oportunitate pentru proiectul trenului metropolitan Pitești-Mioveni va fi gata în următoarele zile, a anunțat, cu puțin timp în urmă, într-o conferință de presă, viceprimarul Mihai Mihăilescu. Vor urma studiul de fezabilitate și, ulterior, obținerea finanțării (bani europeni, prin PNRR) pentru realizarea proiectului.

„Avem în elaborare studiul de oportunitate pentru trenul metropolitan. Este deja definitivat în proporție de 90%. Probabil că la sfârșitul anului va fi gata 100%.

Îmi doresc ca la anul să prindem în buget studiul de fezabilitate pentru acest proiect, astfel încât atunci când va începe linia de finanțare pentru modernizarea căii ferate Pitești-București cu achiziția garniturilor de tren pe propulsie de hidrogen să putem prinde și acest proiect în această linie de finanțare și să realizăm acest proiect pe care ni-l dorim cu toții.

Mă bucur că am reușit să ne punem la masă, pe lângă primăriile implicate, și CFR-ul, Dacia și, nu în ultimul rând, Universitatea din Pitești, care ne-a ajutat cu studii, date, informații”, declară Mihai Mihăilescu, viceprimar al Piteștiului.

Amintim că studiul de oportunitate este realizat de filiala din Finlanda (specializată în mobilitate feroviară urbană) a firmei daneze Ramboll Group. Luna trecută, specialiștii finlandezi au vizitat traseul Pitești-Ștefănești-Mărăcineni-Mioveni al viitorului tren metropolitan. Despre același subiect puteți citi AICI.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *