Consilierii locali de la USR au un set de propuneri pe care le vor incluse în bugetul municipiului Pitești pentru anul 2023. Una dintre propuneri vizează proiectul viitorului tren metropolitan Pitești-Mioveni.

Dezvoltarea Piteștiului

1.Consilierii locali USR anunță că propun realizarea în anul 2023 a studiului de fezabilitate pentru trenul metropolitan Pitești-Mioveni. Suma pentru studiul de fezabilitate pe care consilierii USR o vor prinsă în bugetul municipiului pentru acest an este de 500.000 de lei.

Reamintim că viceprimarul Mihai Mihăilescu este cel care anul trecut a propus realizarea studiului de oportunitate, studiu de oportunitate care este gata și va fi aprobat în ședința în plen din această lună a Consiliului Local Pitești. „A fost o colaborare excepțională, la care au participat primăriile implicate, Dacia, CFR și Universitatea din Pitești, Universitate care a contribuit cu datele și studiile necesare”, afirmă viceprimarul Mihăilescu.

Amintim că Mihai Mihăilescu vrea ca proiectul să fie materializat prin PNRR, cu fonduri europene. AICI AMĂNUNTE despre proiectul trenului metropolitan Pitești-Mioveni.

2.Studiu de fezabilitate pentru parcare subterană în zona centrală a municipiului Pitești, cu minimum 500 de locuri. Suma propusă este de 350.000 de lei.

„Traficul în zona centrală a Piteștiului trebuie îmbunătățit prin relocarea spațiilor de parcare de pe marginea bulevardelor centrale într-o parcare centrală subterană în zona Finanțe sau Parc 1907. Prin această construcție nu se va urmări creșterea numărului de locuri de parcare în zona centrală, ci eliberarea bulevardelor de mașini parcate, în vederea construirii de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun și de piste pentru bicicliști”, argumentează consilierii locali de la USR.

3.Festival de artă urbană. Suma alocată este de 300.000 de lei.

„Acest proiect presupune înfrumusețarea fațadelor pline ale școlilor și ale blocurilor din Pitești cu desene și picturi murale, cu vopsea specială care purifică aerul” .

Proiecte pentru învățământul din Pitești

1.Teren de sport multifuncțional pentru trei școli gimnaziale: „Tudor Mușatescu”, „Ion Minulescu” și „Matei Basarab”. Suma propusă pentru fiecare dintre cele trei școli este de 450.000 de lei.

„Consilierii USR au pus accent încă de la preluarea mandatelor pe dezvoltarea infrastructurii necesare pentru desfășurarea de activități fizice și sportive pentru copiii și tinerii din Pitești. Criteriul principal care a stat la baza alegerii acestor unități de învățământ a fost lipsa unei săli de sport în unitațile respective. Acest teren de sport multifuncțional va avea o suprafață sintetică modulară, sisteme de baschet fix și porți pentru handbal/minifotbal”.  

2.Laboratoare smart lab.

„A fost lansat apelul competitiv de proiecte pentru dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor. Cererile de finanțare aferente acestui apel de proiecte pot fi depuse prin platforma electronică dedicată PNRR, cu respectarea perioadei de depunere: 23 decembrie 2022 – 1 martie 2023.

În cadrul prezentului apel, unitățile de învățământ secundar superior, de stat sau particulare, acreditate (colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, inclusiv cele cu clase de învățământ dual), precum și palatele și cluburile copiilor cu personalitate juridică pot depune un proiect prin care să solicite finanțare pentru dezvoltarea a câte unui laborator inteligent (smart lab), adaptat profilului specific.

În prezent se lucrează la analiza de nevoi a fiecărei unități de învățământ. Reamintim că proiectul trebuie depus de către unitatea de învățământ”, precizează consilierii locali USR din Pitești.

3.Laboratoare pentru școli generale.

„Primăria Pitești va depune un proiect de finanțare integrat pentru toate unitățile de învățământ gimnazial pentru dotarea laboratoarelor de chimie, biologie și fizică cu materiale didactice de ultimă generație, astfel încât predarea acestor materii să devină interesantă pentru elevi.

De asemenea, proiectul va cuprinde și dotarea cu mobilier școlar nou, precum și cu echipamente tehnologice IT pentru un sistem de învățare adaptat cerințelor secolului XXI.

În cadrul laboratoarelor de informatică putem include și echipamente de robotică, pentru predarea ca opțional sau ca activitate extracurriculară a orelor de STEM, ceea ce ne va permite să implementăm în acest an laboratoarele de robotică în școlile generale din Pitești, din fonduri PNRR, intiativă demarată anul trecut la propunerea consilierilor USR și implementataă deja în două școli generale”.

Viceprimarul Mihai Mihăilescu: ,,Alături de colegii mei din grupul consilierilor locali USR, am analizat nevoile locuitorilor și ale orașului, am găsit posibilele soluții și în baza acestora am realizat o listă de proiecte, pe care noi le considerăm necesare pentru îmbunătățirea vieții și a gradului de satisfacție al cetățenilor din Pitești. Totodată, și anul acesta piteștenii pot fi partenerii Primăriei în ceea ce privește obiectivele de investiții necesare pentru dezvoltarea orașului, prin programul de bugetare participativă. Această inițiativă a fost primită cu interes de către cetățeni și astfel Primăria Pitești a decis continuarea acestui proiect care vizează implicarea cetățenilor în actul administrativ”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *