Update, 29 februarie 2024, ora 15:50

Consiliul Local a votat favorabil majorarea cu 10% a salariilor. Majoritatea pesedistă a votat „pentru”, în timp ce consilierii USR și PNL s-au abținut.

Știrea inițială, 22 februarie 2024, ora 17:20

Salariile de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Pitești vor fi majorate.

Potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Cristian Gentea care va fi supus aprobării în ședința de joi, 29 februarie, a Consiliului Local Pitești, creșterea va fi de 10%, de la 1 martie 2024.

De exemplu, salariul de bază al secretarului general al municipiului va crește la 18.190 de lei, iar al arhitectului-șef, la 15.560 de lei. Tot 15.560 de lei va fi și salariul de bază pentru funcția de director executiv, în timp ce un șef serviciu va avea de la 1 martie un salariu de bază de 13.100 de lei.

Iată lista completă (click pe imagini pentru vizualizare):

Printre argumentele invocate de inițiator pentru majorarea cu 10% a salariilor se numără scăderea puterii de cumpărare ca urmare a inflației și faptul că „nivelul de salarizare al personalului din cadrul Primăriei Pitești este mai mic decât cel al personalului din cadrul altor primării din țară, exemplificând aici municipiile Cluj Napoca, Baia Mare, Brașov, Brăila, Călărași, Bacău și Târgu Mureș”.

Cu 10% vor crește salariile de bază și la SPEP, ADP, Direcția pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești, Fotbal Club Argeș, Direcția de Asistență Socială, Poliția Locală, Centrul Cultural Pitești, Filarmonica Pitești și Creșe Pitești. Și în cazul acestora, majorarea va fi aprobată în aceeași ședință de joi, 29 februarie.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *