Unitatea Mobilă de Screening pentru testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin va ajunge joi, 27 aprilie, în comunele Stâlpeni și Mihăești.

În Stâlpeni, testările vor fi făcute în incinta Căminului Cultural Rădești între orele 09:30 – 14:30, iar în Mihăești, la Primărie, de la ora 15:00.

Pot beneficia de testare HPV gratuită femeile cu vârste cuprinse între 30 și 64 de ani, iar de testare Babeș-Papanicolau tinerele de la 24 până la 29 de ani.

Argeșencele din cele două comune interesate să facă aceste analize gratuit au la dispoziție un număr de telefon la care pot cere informațiile de care au nevoie. „Toate informațiile de care aveți nevoie le puteți obține la numărul de telefon 0765.755.466”, transmite Instituția Prefectului de Argeș.

Proiectul, intitulat SCCUT, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului.

Pe parcursul campaniei, până în prezent, sute de femei au fost testate în Argeș, Unitatea Mobilă de Screening trecând prin mai multe localități din județ.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *