În această dimineață, începând de la ora 10:00, lângă Pitești, în comuna Bradu, în zona Metro și Supernova, se va desfășura un exercițiu organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Scenariul presupune intervenția pentru stingerea unui incendiu de vegetație cu degajare mare de fum care afectează traficul pe Drumul 23 și care va conduce la un accident rutier cu victime multiple, în care sunt implicate un microbuz și un ansamblu de transport GPL.

Acest scenariu va determina activarea Planului Roșu la nivelul județului Argeș și suplimentarea intervenției cu forțele și mijloacele necesare.

Cele două situații principale vor avea în planurile secundare descoperirea unui proiectil în zona de manifestare a incendiului și o sesizare de atentat cu bombă într-o parcare din incinta unui centru comercial aflat în apropiere.

„Vor fi testate modul de intervenție și nivelul de comunicare între participanții la acest exercițiu. Activitățile de acest gen sunt esențiale pentru a eficientiza modul de acțiune, dar și de comunicare în cazul unor situații reale”, informează ISU Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *