Programul de testare gratuită pentru prevenirea cancerului colorectal se extinde în Mioveni și Curtea de Argeș.

În Mioveni, cei interesați se pot adresa la cabinetul medicului de familie Mihaela Bondoc, situat în Colibași, lângă Școala Generală. Programările se fac la numărul de telefon 0770.710.474.

În Curtea de Argeș, testările se fac la cabinetul medicului de familie Magdalena Marin (bulevardul Basarabilor, nr.102-104, parter). Număr de telefon: 0727.791.978.

Testarea o pot cere și persoanele din Mioveni și Curtea de Argeș care nu sunt înscrise pe listele celor doi medici de familie.

Amintim că în Pitești testarea poate fi făcută la cabinetul medicului de familie Natalia Becheanu, cabinet situat pe strada Stroe Leordeanu, nr.1, lângă piața Găvana.

Programul de screening pentru depistarea cancerului colorectal, program gratuit, se derulează în premieră în județul Argeș, în program fiind angrenați mai mulți medici de familie din mediul urban și rural.

Explicații despre cum se fac testele

-persoana vine la medic, primește un dispozitiv, dar și instrucțiunile necesare ca să îl folosească și completează un chestionar;

-aduce proba la cabinetul medicului în maximum 7 zile;

-probele sunt trimise la laboratorul Institutului Clinic Fundeni;

-medicii primesc rezultatele;

-în caz de rezultat negativ, se repetă analiza peste 2 ani;

-în cazul în care rezultatul indică o afecțiune, medicul de familie programează persoana la colonoscopie la Institutul Clinic Fundeni;

-dacă în urma colonoscopiei se pune un diagnostic, pacientul va primi tratament prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.