Deputatul PNL de Argeș Adrian Miuțescu declară că a fost găsit terenul necesar pentru construirea în Pitești a unui spital municipal. Potrivit parlamentarului, lucrările ar trebui să înceapă în anul 2023.

„Bugetul (n.r. – bugetul Piteștiului pentru 2021) a trecut după ce noi (n.r. – grupul consilierilor locali PNL-USR PLUS) am introdus și proiectele noastre, printre care Spitalul Municipal, pentru care am găsit și teren disponibil. Va fi în zona de descărcare din noua centură a Piteștiului, care va face parte din drumul expres Pitești-Mioveni-Brașov.

Avem nevoie de un spital modern, să nu mai spunem că cel mai bun spital e autostrada București-Pitești. Acum oamenii evită să ajungă în spitale, de frică să nu intre cu o boală și să plece cu două, cum am pățit și eu. Și nu e normal.

Pentru realizarea spitalului există posibilitatea accesării de fonduri eurpene, inclusiv prin PNRR. Dar va fi și o cofinanțare din partea Consiliului Local, trebuie să găsim bani pentru sistemul medical. Anul viitor ar trebui finalizată documentația și în 2023 să se înceapă construcția spitalului”, spune deputatul PNL.

Amintim că ideea construirii în Pitești a unui spital municipal a provocat dezbateri aprinse între consilierii municipali PNL, pe de-o parte, și consilierii PSD, pe de alta. Aceștia din urmă au pus sub semnul întrebării posibilitatea ca Piteștiul să aibă suficientă forță financiară să susțină de la bugetul local cheltuielile de funcționare a unui astfel de spital (aici subiectul pe larg). (Foto: descriptiv)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *