„Ce dotări ți-ai dori în școlile din România?” – este întrebarea pe care v-o adresează Virgil Baciu, candidat argeșean independent la parlamentarele din decembrie. Baciu vine și cu o soluție pentru o mare problemă din învățământ.

„Din păcate, așa cum am mai discutat, România a rămas corigentă la capitolul educație. Pe lângă programa școlară prea stufoasă, ne confruntăm cu o problemă mult mai mare: școlile sau, mai bine spus, lipsa dotărilor corespunzătoare pentru acestea.

Un raport al Ministerului Educaţiei şi Cercetării arăta că, în urmă cu trei ani, 2.219 unităţi de învăţământ din România aveau grupurile sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare, iar în anul 2018 funcţionau cu grupuri sanitare neconforme 1.489 de şcoli şi grădiniţe. La începutul primăverii anului trecut, 1.180 de şcoli aveau în continuare grupuri sanitare necorespunzătoare”, afirmă Virgil Baciu, candidat independent în Argeș pentru Camera Deputaților.

Ce e de făcut? Simplu: alocarea sumelor pe care Educația din România le merită cu adevărat. Avem profesori și învățători foarte bine pregătiți, mulți copii olimpici, chiar și la nivel european, însă STATUL nu le oferă toate condițiile necesare pentru ca, atât cadrele didactice, cât și elevii să poată desfășura orele în condiții cel puțin decente”, spune Virgil Baciu.

Comandat de: candidatul independent Virgil Baciu. Realizat de: Codunas Paul-Mihail PFA. Cod unic de identificare mandatar financiar: 2207/03.11.2020.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *