În Câmpulung Muscel este situație de urgență: municipiul a rămas fără apă potabilă din cauza unei avarii majore la conducta magistrală, avarie produsă în Lerești. Primărița Elena Lasconi a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgentă. În această seară, dar și sâmbătă și duminică pompierii le vor distribui locuitorilor din cartiere apă pentru uz menajer.

„Cel mai probabil, conducta a fost dislocată în urma cutremurului de ieri. Avaria e serioasă. Deocamdată nu putem acționa cu utilaje, pentru că terenul e argilos și pur și simplu ar rămâne blocate. Echipa a găsit însă o modalitate de lucru. Am încredere”, spune Elena Lasconi.

Spitalele au suficientă rezervă de apă, dă asigurări primărița.

Lasconi anticipează că problema va fi rezolvată peste două zile: „Vă asigurăm că se fac eforturi mari de către echipele aflate la fața locului pentru remedierea avariei. La cum arată, cel mai probabil vom avea apă la robinet duminică”.

A fost deschisă o linie telefonică specială unde locuitorii Câmpulungului pot suna pentru orice problemă legată de lipsa apei: 0730.030.176. De asemenea, a fost creată o secțiune specială “Avarie conductă de apă” pe platforma E-Muscel, acolo unde, de asemenea, oamenii pot cere sprijin.

Persoanele vulnerabile vor primi ajutor de la asistenții sociali ai Primăriei și de la voluntari.

„Acum ne mobilizăm pentru a remedia avaria, însă cel mai important este să schimbăm atât această conductă, cât și cele din oraș. Asta putem face doar prin fonduri europene și în momentul în care se deschide o axă de finanțare vom aplica imediat”, afirmă Elena Lasoni, primărița Câmpulungului.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *