Fabrice Cambolive a fost numit director general (chief executive officer) al mărcii Renault. Cambolive va prelua funcția pe 1 februarie 2023.

Membru al Echipei de Management Renault Group, el îi va raporta lui Luca de Meo, CEO al Renault Group, Grup care deține și marca Dacia.

În noul său rol, Fabrice Cambolive va lucra alături de Comitetul de Management al mărcii Renault pentru a consolida dezvoltarea durabilă și profitabilă a mărcii. De asemenea, va asigura transformarea mărcii, prin lansarea a 14 vehicule noi până în 2025 și prin extinderea acesteia în Europa și la nivel mondial.

Luca de Meo, CEO al Grupului Renault: „Sunt mândru că Fabrice Cambolive, prin prisma experienței sale de 30 de ani în cadrul Grupului, preia conducerea mărcii Renault. Angajamentul său, experiența sa internațională și cunoașterea profundă a Grupului îl vor ajuta să continue să asigure progresul mărcii în segmentele superioare valoric. Contez pe el pentru a ghida echipele pe parcursul transformării pe care o va înregistra marca Renault în următorii ani”.

În vârstă de 54 de ani, Fabrice Cambolive a absolvit TBS Education Business School din Toulouse, Franța. S-a alăturat Grupului Renault în 1992 și a deținut diverse poziții internaționale în vânzări și marketing, timp de 20 de ani, în Spania, Elveția, Franța, Germania și România.

Cariera sa internațională a continuat în 2011, când a fost numit Vice President Sales & Marketing pentru Rusia și regiunea Eurasia, înainte de a fi numit CEO al Renault în Brazilia, în 2015. În 2017 a fost promovat Senior Vice President Chairman al regiunii Africa-MiddleEst-India-Pacific. În 2021 Fabrice Cambolive a fost numit Senior Vice President Sales & Operations pentru marca Renault, responsabil de implementarea planului strategic Renaulution la nivel global și de coordonarea transformării modelului de business al mărcii.

În mai 2022, Fabrice Cambolive a devenit Chief Operating Officer al mărcii Renault.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *