Președintele USR, Cătălin Drulă, anunță că Uniunea Salvați România are ca prioritate zero să propună în noua sesiune parlamentară un set de măsuri anti-inflație care, în lipsa unor măsuri ale Guvernului, să ducă la stabilizarea prețurilor.

„Nu există cauză mai importantă acum pentru România decât lupta anti-inflație. Erodarea salariilor, erodarea economiilor trebuie oprite. Noi, în USR, și asta o să fie și-n această sesiune parlamentară care începe săptămâna viitoare, declarăm război inflației. Vrem să venim cu un set de măsuri pe care le vom pune în practică atunci când ajungem la guvernare. Asta va fi prioritate zero – să stabilizăm prețurile”, a spus Cătălin Drulă la TVR Info.

Liderul USR acuză Guvernul că nu ia măsuri de reducere a inflației deoarece, din taxele mai mari pe care le încasează, PSD și PNL își hrănesc clientela de partid. „Avem în prezent un guvern căruia îi plac scumpirile. O să explic acest lucru foarte scurt: avem o inflație-record, de 16%. Dar la produse alimentare e mai mare, peste 20%, și vă dau două exemple de bază: cartofi (35%) și zahăr (62%), creșteri de prețuri în 12 luni.

Se bucură domnul Câciu că aceste prețuri cresc, pentru că TVA-ul e mai mare, alte taxe sunt mai mari și se încasează mai mult la bugetul de stat. Politicile fiscale ale acestui guvern și, de altfel, a spus-o printre rânduri și guvernatorul BNR, sunt unele inflaționiste. Își închid bugetul și își hrănesc clientela de partid pe spatele românilor, iar prețurile cresc de nu se mai opresc”, a afirmat președintele USR.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *