Circulația rutieră va fi închisă de luni, 6 noiembrie 2023, de la ora 08:00, pentru întreg sezonul rece pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) și până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Măsura a fost adoptată de comisia de revizuire specială din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, potrivit regulamentului de funcționare al drumului. Acest normativ reglementează circulația rutieră pe Transfăgărășan în funcție de condițiile meteorologice.

Conform CNAIR, decizia a fost luată „având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, intensificarea bruscă a vântului, posibilitatea apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic”.

Amintim că, potrivit regulamentului, Transfăgărășanul se deschide complet traficului rutier pe 1 iulie și se închide pe 20 octombrie, cu mici variații în funcție de condițiile meteorologice.

Tot de luni, de la aceeași oră și din aceleași motive, se închide și DN 67C Transalpina între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800). (Foto: Arhivă – descriptiv. Sursă foto: tribuna.ro)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *