De la 1 noiembrie, românii sunt supuși unor noi presiuni fiscale, o acțiune inițiată de PNL prin ministrul Finanțelor, care afectează grav toate sectoarele economice ale țării. Fie că e vorba de sectorul IT, de construcții, agricultură sau industria alimentară, noile contribuții și impozite propuse de PNL sunt poveri suplimentare pe umerii românilor.

„Ceea ce vedem este o guvernare antiliberală, care îi pedepsește pe cei cinstiți și îi răsplătește pe cei care cară servietele la partid. PNL a crescut taxele și a călcat regulile fiscale și Constituția în picioare. Unde se duc banii colectați? Ne-au anunțat chiar ei: în pensiile speciale, care cresc cu 13,8% de la 1 ianuarie, cu un impact financiar de 1,65 de miliarde de lei, adică exact banii care se strâng din noile taxe impuse în noiembrie”, declară președintele USR, Cătălin Drulă.

PNL a introdus supraimpozitarea part-time, a crescut taxarea veniturilor din chirii, din profesii liberale și a micilor afaceri. Totodată, a introdus restricții economice, care nu doar că încurcă cetățenii cinstiți, dar îi transformă în suspecți de evazionism și potențiali infractori.

„PNL a devalizat banii publici ai României. 50 de milioane de lei s-au cheltuit pentru BMW-uri din bugetul de stat. La ASF au dat salarii exorbitante. Toate acestea sunt acoperite de pe urma taxelor crescute impuse românilor. Să nu uităm că tot PNL-iștii ne spuneau că nu vor crește nicio taxă. Vorbim de o țeapă pe care PNL a dat-o României, o trădare”, acuză liderul USR.

Cătălin Drulă mai spune că politicile PNL sunt în total dezacord cu principiile unei guvernări liberale: „Acest mod de a conduce România ne aruncă în criză economică, cu creșteri de taxe anunțate peste noapte de un ministru al Finanțelor PNL-ist. Sacrifică micii antreprenori, cresc prețurile pentru toți românii, totul pentru a avea bani de pensii speciale, sinecuri și contracte cu dedicație. Este un asalt al unei guvernări antiliberale asupra oamenilor cinstiți”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *