Primarul Cristian Gentea va supune dezbaterii și votului în Consiliul Local un proiect de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului Local de Urbanism pentru construirea Shopping Park Pitești.

Consiliul Local va avea ultimul cuvânt (data ședinței încă nu a fost anunțată), după ce PUZ-ul a primit aviz favorabil în iunie de la Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a municipalității și la începutul acestei luni din partea arhitectului-șef al municipiului, Andrada Toader Pasti-Dinu.

Reamintim că centrul comercial Shopping Park Pitești va fi construit în nordul Piteștiului, pe terenuri însumând 60.917 mp de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 180A și 180B (în zona Lisa Draxlmaier). Viitorul centru comercial ar urma să numere 5 clădiri, cu regim de înălțime parter înalt sau P+1E, și ar urma să includă și un nou hipermarket Kaufland, un magazin de bricolaj Leroy Merlin și un restaurant de tip Drive-Thru.

Inaugurarea era programată inițial pentru al treilea trimestru al acestui an, termen care nu mai poate fi respectat. Dezvoltatorul nu a anunțat, oficial, o nouă dată.

Investiția este a companiei belgiene Mitiska Reim, în parteneriat cu constructorul Square 7 Properties, firmă deținută de un om de afaceri austriac.

Mitiska Reim are zeci de galerii comerciale în România (în București, Ploiești, Arad, Iași, Târgu Mureș, Brăila etc.).

AICI PROIECTUL DE HOTĂRÂRE

La toamnă vor începe lucrările și la Argeș Mall, în cartierul Tudor Vladimirescu (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.