Pentru realizarea conexiunii între Autostrada București-Pitești și secțiunea 5 a viitoarei Autostrăzi Sibiu-Pitești (aflată în execuție) a fost restricționată circulația rutieră în zona Bascov, unde se execută lucrări pentru nodul rutier. Circulația se desfășoară astfel:

-traficul de pe sensul București-Pitești a fost deviat pe sensul opus;

-traficul de pe sensul Pitești-București se desfășoară pe banda de urgență.

„Rugăm participanții la trafic să circule prudent în zona cu lucrări”, transmite Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești a viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești este realizată în proporție de 33%, potrivit autorităților. „Păstrăm ca și termen de finalizare a lucrărilor vara anului 2025”, a afirmat Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o pe șantier zilele trecute (aici subiectul pe larg).

Traseul acestei secțiuni – în lungime de 30,35 de km – începe în zona municipiului Curtea de Argeș și continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a municipiului Pitești. Tronsonul va fi între km 91+761 și 122+111 ai viitoarei autostrăzi și va avea:

-13 poduri;

-3 pasaje;

-1 viaduct;

-3 noduri rutiere – în Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov;

-două spații de servicii, câte unul pe fiecare sens;

-două parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului;

-două centre de coordonare și întreținere – în Bascov și Curtea de Argeș.

Contractul încheiat între constructorul Webuild (Italia) și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prevede o perioadă de execuție de 48 de luni. Reamintim că lucrările au început în septembrie 2021. Garanția lucrărilor este de 120 de luni (10 ani). (Sursă video: CNAIR)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *