Peste 840 de muncitori și 520 de utilaje lucrează în prezent pe tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești al viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu, potrivit lui Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Lucrările au fost realizate în proporție de 33%, conform sursei citate.

„Păstrăm ca și termen de finalizare a lucrărilor vara anului 2025”, a afirmat Irinel Scrioșteanu cu ocazia vizitei pe care a făcut-o astăzi pe șantier.

Pe șantierul tronsonului 5 a fost astăzi și prefectul județului Argeș, Radu Perianu. „Se lucrează deja la Pasajul Bascov, dar și la unul dintre podurile peste râul Argeș. În total, 21 de poduri și pasaje majore sunt în lucru și peste 170 de structuri minore și se fac lucrări de consolidare, pentru care au fost aduși peste 2,5 miliarde de metri cubi de material”, precizează prefectul de Argeș.

Traseul acestei secțiuni – în lungime de 30,35 de km – începe în zona municipiului Curtea de Argeș, continuă paralel cu râul Argeș și se termină la actuala centură a municipiului Pitești. Tronsonul va fi între km 91+761 și 122+111 ai viitoarei autostrăzi.

Contractul încheiat între constructorul Webuild (Italia) și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prevede o perioadă de execuție de 48 de luni. Reamintim că lucrările au început în septembrie 2021. Garanția lucrărilor este de 120 de luni (10 ani).

Valoarea contractului este de 1,710 miliarde de lei plus TVA.

Amintim că anul trecut Webuild S.p.A. a primit de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) un certificat negativ intermediar pentru întârzieri față de graficul de lucrări la tronsonul 5 (aici amănunte).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *