Odată cu preconizata ridicare a stării de alertă, purtarea măștii de protecție nu va mai fi obligatorie nici în spațiile deschise, dar nici în spațiile închise. Purtarea măștii la interior, în spațiile aglomerate, va deveni doar o recomandare.

„Ridicarea stării de alertă va duce şi la ridicarea majorităţii restricţiilor. Masca nu este neapărat o restricţie, este o metodă de protecţie. Și chiar dacă ea, din punct de vedere al obligativităţii, va dispărea, sigur că în interior, în spaţii aglomerate, cel puţin pentru o perioadă de timp, probabil că vom recomanda utilizarea în continuare a măştii, fără să fie obligaţie. Cred, însă, că respectul faţă de ceilalţi şi faţă de propria persoană până la urmă este important atunci când utilizăm masca”, declară ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății precizează că starea de alertă va fi ridicată „în momentul în care indicatorii epidemiologici demonstrează că transmiterea comunitară a încetat”.

Amintim că, la începutul acestei luni, Alexandru Rafila spunea că este posibil ca până la sfârșitul lunii viitoare (martie) România să renunțe la starea de alertă instituită din cauza pandemiei de Covid-19 și, odată cu ea, la restricții (aici subiectul pe larg). În România starea de alertă a fost instituită pe 15 mai 2020.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.