Este posibil ca la sfârșitul lunii martie a acestui an România să renunțe la starea de alertă instituită din cauza pandemiei și, odată cu ea, la restricții. Anunțul îl face ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Eu cred că vom reveni la normal până la sfârşitul lunii martie. Normal înseamnă că, probabil, nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată şi nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viaţa economică şi socială şi trebuie să ne pregătim pentru acest lucru.

Sunt ipoteze de lucru. Nu sunt angajamente. Vreau să fac acest disclaimer, că nu se poate nimeni angaja, modul în care evoluează un agent patogen câteodată este imprevizibil şi biologia este o ştiinţă care întotdeauna este surprinzătoare. Asta nu înseamnă că noi nu ne gândim foarte serios la situaţia în care, începând cu această primăvară, putem să revenim la normal din punct de vedere economic şi să avem o discuţie foarte serioasă încât fiecare să ştie ce are de făcut”, a declarat ministrul Sănătății la TVR 1.

Alexandru Rafila mai precizează că, totuși, după posibila renunțare la finele lui martie la starea de alertă va mai fi nevoie o perioadă de menținerea unor măsuri minimale, ca de exemplu purtarea măștii sanitare de protecție în spațiile închise.

Amintim că în România starea de alertă a fost instituită pe 15 mai 2020.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.