Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului are o primă reacție, printr-un comunicat de presă, față de acuzațiile lui Cristi Călin.

“Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a luat act cu uimire și tristețe de informațiile și declarațiile proferate de numitul Cristi Călin, domiciliat în comuna Horcești, sat Bazga, județul Bacău, persoană care nu a fost și nu este cleric ori angajat al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

După cum singur declară, Cristi Călin face parte din Asociația Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România. Sus-numitul desfășoară activități personale în vederea construirii unui schit în comuna Stoenești, județul Argeș, fără ca Eparhia Argeșului și Muscelului să aibă vreo implicare în acest demers.

Există serioase motive de îndoială asupra veridicității acuzelor nefondate lansate în spațiul mass-media de Cristi Călin, care prezintă un comportament public caracterizat de fapte incompatibile cu morala creștin-ortodoxă: port ilegal de uniformă bisericească, calomnie, comerț neautorizat cu obiecte bisericești, scandal sexual și colectarea de fonduri financiare neautorizate, deși, prin adresa nr. 283/25.09.2019 a asociației din care face parte, se arată că: numitul Cristi Călin nu este împuternicit din partea noastră pentru a colecta fonduri în numele și pentru Biserica de Stil Vechi din România.

Cazul Cristi Călin, din păcate, este specific modelului de mentalitate umană dornică de reclamă ieftină, tributar dorinței anticlericale lipsite de ideologie și un exemplu de manipulare josnică.

Este de la sine înțeles că orice acuzație trebuie însoțită de probe, iar în măsura adeveririi indubitabile a gravelor acuzații, Biserica va sancționa pe linie bisericească faptele imputate și dovedite.

Adresăm un îndemn părintesc clerului și poporului argeșean și muscelean de a trata aceste situații cu înțelepciune și discernământ, luând aminte după cuvântul Scripturii la „prorocii mincinoşi, îmbrăcaţi în haine de oi, dar care pe dinlăuntru sunt nişte lupi răpitori” (Matei 7, 15).

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos: Calea, Adevărul și Viața, pentru limpezirea rațională a situației!”, a comunicat astăzi Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Cristi Călin (denunțător) a apărut în spațiul public odată cu scandalul sexual al cărui protagonist este deputatul ex-PSD de Argeș Aurel Bălășoiu. Călin spune că are dovezi „care îi prezintă într-o postură intimă și sexuală” pe câțiva ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, printre care și pe ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului (foto principal).

„Mă numesc Călin Cristi, domiciliat în sat Bazga, comuna Horgești, județul Bacău, unul dintre cei 10 copii ai părinților mei Vasile și Maria, născut și botezat în Biserica Ortodoxă Română, absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Iași, promoția 2012, absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova cu studii de master, și vă comunic următoarele:

În anul 2013 am fost exmatriculat de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia pentru că mi s-a retras binecuvântarea arhierească de către ÎPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, al cărui fiu duhovnicesc am fost și sunt. Din anul 2013 nu am mai primit binecuvântare să mai studiez la nicio Facultate de Teologie din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, pentru că am refuzat avansurile sexuale din partea starețului de la mănăstirea Calapodești, județul Bacău.

În urma acestora relatate către conducerea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, eu am fost cel sancționat, deși nu aveam nicio vină. Primind această pedeapsă din partea Bisericii Ortodoxe Române, i-am promis lui Dumnezeu că voi face lumină și o să lupt încât toți homosexualii din Biserică să fie descoperiți și eliminați conform canoanelor noastre sfinte. Așa am început o luptă de unul singur, ajutat de puține persoane, și ele victime ale abuzurilor unor ierarhi.

Timp de 10 ani, am descoperit zeci de persoane sfințite (diaconi, preoți, episcopi) care sunt homosexuali și pedofili, săvârșind prin aceasta infracțiuni foarte grave. În majoritatea cazurilor descoperite de mine am încercat să rezolv în interior problema (BOR), dar când am văzut că se încearcă mușamalizarea lor, atunci am sesizat organele competente judiciare și opinia publică (presa civilă).

În toamna acestui an l-am cunoscut pe deputatul PSD de Argeș Bălășoiu Aurel și pe teologul Iosiv Cristian Ionuț, aceștia fiind homosexuali și bisexuali, și, având în vedere calitățile lor și funcția deputatului în Parlamentul României, am profitat de ocazie și m-am introdus în cercurile lor de prieteni, astfel obținând de la ei poze, video, mesaje textual și audio care îi prezintă într-o postură intimă și sexuală pe următori indivizi:

-ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului;

-ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului;

-ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Mucelului;

-PS Visarion, episcopul Tulcii;

-deputatul Bălășoiu Aurel, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Pitești, județul Argeș;

-Iosiv Ionuț Cristian, absolvent de Seminar Teologic și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța;

-o mulțime de preoți diaconi și monahi din BOR, pe care nu i-am putut identifica.

Având în vedere unele fapte descoperite și ținând cont de prevederile legale cu privire la unele infracțiuni pe care le-am sesizat, am întocmit conform legii denunțuri penale către procurori, pentru că faptele prezentate în materialele de mai sus erau de o gravitate foarte mare”, a scris Cristi Călin, în urmă cu două zile, pe pagina sa de socializare.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *