În contextul creșterii în ultima perioadă a numărului de cazuri de COVID-19, specialiști în epidemiologie au propus Guvernului închiderea tuturor mall-urilor din România în weekend-uri.

Premierul Florin Cîțu spune că nu este de acord cu această propunere și că singura nouă măsură va fi restricționarea cu o oră mai devreme decât acum (între orele 22:00 și 05:00) a circulației pe timpul nopții.

Întrebat astăzi de jurnaliști dacă în condiţiile prelungirii stării de alertă (n.r. – decizie care va fi luată azi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență) vor fi introduse noi restricţii cu excepția celei de mai sus, prim-ministrul a răspuns: „Nu. Este cea mai importantă măsură.

Magazinele rămân deschise până la ora 21:00.

Au fost propuneri cu mai multe restricţii, nu le-am acceptat, de închidere a mall-urilor în weekend şi aşa mai departe. Nu mergem în direcţia asta, eu ştiu că există mai multe persoane care încearcă să restricţioneze, dar eu cred că în momentul ăsta România se descurcă foarte bine. O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin, cu 2,6 milioane în această lună, 3,1 cel puţin în luna aprilie, deci campania merge foarte bine. (…)

Eu nu sunt de acord cu închiderea mall-urilor. Propunerea a venit de la specialişti în epidemiologie, dar nu suntem de acord în acest moment”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *