Joi, 5 ianuarie 2023, autoritățile ar putea declara oficial epidemie de gripă sezonieră în țara noastră, după a treia săptămână consecutivă de creștere a numărului de cazuri. Anunțul a fost făcut la Digi24 de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Așteptăm cifrele de mâine, joia se face bilanțul. E foarte probabil să avem a treia săptămână de creștere consecutivă. În funcție de situația de joi, se va declara epidemia de gripă.

Nu se introduc restricții, se iau măsuri în spitale pentru limitarea vizitelor pentru perioada cât va evolua starea de epidemie. Se vor intensifica măsurile pentru protecția personalului medical și a pacienților, inclusiv masca în interior, screening epidemiologic.

Orice persoană care e răcită trebuie să evite să revină în colectivitate până când nu dispar simptomele. Cel mai important e să fii izolat, să nu transmiți mai departe infecția respiratorie.

Colegii mei au recomandat ca antibioticele să nu fie utilizate în infecțiile virale, iar pacienții să se prezinte la unitățile de primiri urgențe în cazurile medii și grave. Cei cu forme ușoare trebuie să se adreseze medicilor de familie, să nu aglomereze camerele de urgențe”, a declarat ministrul Sănătății pentru Digi24.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *