România a obținut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică, eveniment găzduit de Maribor, Slovenia.

Echipa Națională a României a dominat categoric competiția, situându-se pe locul I în clasamentul individual și în clasamentele pe echipe, atât la medalii, cât și la punctaj cumulat: două medalii de aur, una de argint și una de bronz și un punctaj total de 1.963 de puncte din 2.400 posibile.

Rezultatele României:

-medalie de aur – Mihnea Andreescu, absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București;

-medalie de aur – Mihai Valeriu Voicu, elev la Liceul Internațional de Informatică din București;

-medalie de argint – Luca Mihai Ilie, elev la Liceul Internațional de Informatică din București;

-medalie de bronz – Vlad Alexandru Haivas, elev la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București.

Echipa României a fost însoțită în deplasarea de la Maribor de prof. Adrian Panaete, vice-președinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), profesor la Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani, în calitate de team leader, și Adrian Budău, copreședintele al Societății Infoarena, membru în Comitetul Director al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, în calitate de deputy leader.

La Balcaniada de la Maribor România a mai fost reprezentată și în Comitetul Științific de alți doi membri SEPI: prof. Ionel Vasile Piț-Rada, de la Colegiul Național „Traian” din Drobeta-Turnu-Severin, și doctorand Tamio Vesa Nakajima, de la Universitatea din Oxford.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *