Stagiunea estivală a Filarmonicii Pitești se încheie joi, 2 septembrie. Orchestra simfonică a Filarmonicii, dirijată de Mihail Ștefănescu (foto), va interpreta melodii rock și pop de mare popularitate: Deep Purple – Smoke on the water, The Blues Brothers – Medley, Michael Jackson – Thriller, Sabin Pautza – Oldies and Goodies, The Ricketts – A tribute to Elvis, Queen – Another one bites the dust și We will rock you, Guns and Roses – Sweet child o’mine și Rolling Stones – Satisfaction.

Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile, respectându-se regulile impuse pe perioada pandemiei.

Născut în Craiova într-o familie de muzicieni, dirijorul de cor şi de orchestră Mihail Ştefănescu s-a dedicat cu pasiune studiului artei sunetelor. A absolvit Liceul de Muzică din Craiova şi Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti.

S-a afirmat, ca dirijor, atât pe scena naţională, cât şi internaţională, mai ales prin reînfiinţarea, în 1981, a coralei „Euphonia” din Râmnicu-Vâlcea, alături de care a câştigat numeroase distincţii la festivaluri și concursuri în țară și străinătate.

Abordează cu dezinvoltură un vast repertoriu coral și simfonic, de la clasici la contemporani. A efectuat turnee în Franţa, Italia, Spania, Austria, Belgia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Coreea de Sud etc.

Ca o recunoaştere a activităţii sale artistice, Mihail Ștefănescu este invitat în jurii ale unor concursuri naționale și internaţionale de interpretare.

În 1995 a susținut înfiinţarea Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea, al cărei director a fost o îndelungată perioadă.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *