Cu puțin timp în urmă, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a dat explicații cu privire la împânzirea orașului cu semafoare. Gentea se disculpă. De asemenea, primarul anunță ce se va întâmpla cu noile semafoare deja montate sau care sunt în plan să fie montate.

„În calitate de „primar-semafor”, așa cum mă alintă „prietenii” mei, vreau să lămuresc lucrurile legate și de acest proiect.

Totul a pornit de la un studiu de trafic făcut în 2018 de AV Transport Planning SRL și UTI Grup SA.

Apoi, Consiliul Local a aprobat prin HCL 462/2018 devizul estimativ, în valoare de 35.624.894,5 lei. Atunci a fost aprobat practic proiectul care stă la baza montării acestor semafoare. Contractul de finanțare s-a semnat în 13.05.2020. Toate acestea, cu mult înainte să vin eu în Primărie!

Și noi am aplicat pentru continuarea sistemului de management al traficului, pentru alte 4 loturi din Pitești, și am semnat contractul de finanțare în 2023 (cofinanțare 0 lei).

Mai mult, chiar mâine, la ora 11:00, avem întâlnirea cu elaboratorul SF-ului și nu voi fi de acord să se mai introducă noi semafoare, decât acolo unde este absolută nevoie pentru ca sistemul să funcționeze.

Proiectul vechi, cel care văd că nemulțumește, se încheie în iulie 2023, urmând probele tehnologice până în septembrie. După recepție, dacă nemulțumirile vor persista, deși mie mi se pare că în multe dintre intersecții se circulă bine, semafoarele vor rămâne pe poziții, dar vor fi oprite.

Numai că, dacă vor apărea disfuncționalități în ceea ce privește traficul piteștean, vreau să se știe bine cum stau lucrurile și să nu mai fiu eu vinovatul de serviciu!”, transmite primarul Cristian Gentea. (Sublinierile aparțin redacției)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Un comentariu

  1. Cristian Albert

    24-05-2023, 20:32 la 20:32

    Nu te alinta nimeni.eu ți am spus primul primarul semafoare ai așa o să rămâi. Pendiuc era cu bordurile , tu ești semafoare că ești nasul patronului sau mă rog ruda cu ăla de la uti semafoare

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *