Trei adolescenți cu vârste de 17-18 ani au trăit spaima vieții lor luni, 22 mai 2023, în timp ce se aflau la plimbare într-o zonă împădurită din comuna argeșeană Mărăcineni, de lângă Pitești.

Cei trei au fost surprinși de un urs și s-au refugiat pe balconul unei case părăsite, de unde au apelat numărul unic de urgență 112.

Jandarmii, un echipaj SMURD și reprezentanți ai Primăriei s-au deplasat la fața locului și, folosind semnale acustice și luminoase, au reușit să îndepărteze ursul.

Adolescenții nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă, după cum au mărturisit, nu vor uita ușor experiența trăită.

Doar de la începutul sezonului cald și până în prezent, jandarmii argeșeni au intervenit la peste 50 de apeluri 112 care semnalau prezența urșilor în zonele populate.

„Reamintim cetățenilor să evite pe cât posibil apropierea de animalele sălbatice, iar în caz de pericol să apeleze imediat numărul unic de urgență 112”, transmite Jandarmeria Argeș. (Foto principal: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *