Ministerul Muncii pregătește un proiect de lege pentru modificarea legii salarizării unitare a bugetarilor. Printre schimbările propuse se numără reajustarea numărului de sporuri la care poate avea dreptul un angajat din sectorul public și stabilirea unora dintre sporuri ca sumă fixă, iar nu ca procent din salariul de bază.

”Avem un grup de lucru pe legea salarizării care va finaliza o variantă de proiect de lege – care va fi trimis la Parlament – care să se refere la plafonul sporurilor adăugate la salariul de bază. Proiectul va reajusta numărul de sporuri existent și cuatumul unor sporuri. Este evident că unele dintre ele pot fi acordate în sumă fixă, nu procentual din salariul de bază”, afirmă ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ministrul Muncii mai precizează că proiectul de lege prevede și refacerea ierarhiei salariilor în sectorul bugetar: ”În grila de bază vom reașeza salariul de bază într-o ierarhie, așa cum prevedea legea inițială, care a fost distorsionată ulterior fie prin modificări legislative, fie prin decizii ale instanțelor”. (Sursă foto: Facebook)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *