Polițiștii Secției 1 din Pitești, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești și cu sprijinul polițiștilor de la Biroul Operațiuni Speciale Pitești, au prins un piteștean în vârstă de 48 de ani imediat după ce a primit 2.500 de lei de la un bărbat de 60 de ani, sumă pe care i-a cerut-o acestuia folosindu-se de amenințări.

„Din cercetări s-a stabilit că, începând din mai 2020 și până în prezent, prin constrângere, bărbatul ar fi pretins și primit de la persoana vătămată aproximativ 14.000 de lei în contul unei sume împrumutate de fiul acesteia.

În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi violare de domiciliu.

După depistarea în flagrant, în baza mandatului de percheziție domiciliară emis la aceeași data de Judecătoria Pitești, polițiștii împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș au efectuat o percheziție la locuința persoanei bănuite, ocazie cu care au identificat suma de aproximativ 10.000 de lei, a cărei proveniență nu a putut fi justificată. Suma de bani a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, informează Biroul de presă al Poliției Argeș. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *