Salariile, sporurile și indemnizațiile angajaților din sistemul public nu vor crește în anul 2022, se precizează într-un proiect de Ordonanță de Urgență dat publicității de Ministerul Finanțelor.

„În anul 2022, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menține la același nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2021, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiți”, potrivit proiectului.

„În anul 2022, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menține cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2021, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții”, conform sursei citate.

Alte măsuri pentru limitarea cheltuielilor anul viitor vizează menţinerea în 2022 a cuantumului indemnizaţiei de hrană la nivelul din 2021 şi compensarea cu timp liber a orelor suplimentare.

Proiectul „privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative” poate fi consultat AICI.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *