Declarația făcută ieri de ministrul Sănătății prin care îi îndemna pe românii de până la 40 de ani să meargă cât mai repede să ridice din farmacii pastilele de iodură de potasiu a provocat temere în rândul populației și a dat peste cap activitatea medicilor de familie. USR îl critică pe Alexandru Rafila și îl numește confuz și iresponsabil.

„Ultimele declarații ale lui Rafila despre pastilele de iod nu fac decât să inducă panică în rândul românilor și să decredibilizeze întregul sistem de sănătate. O spun chiar medicii de familie, care s-au transformat brusc în call centere pentru pastile cu iod și nu mai au timp să se ocupe de pacienți.

Totul pentru că Rafila s-a trezit să îndemne românii de până în 40 de ani să meargă la medicul de familie să ia pastile de iod. Ne sună bunicii și părinții, speriați că trebuie să ia iod urgent, ne scriu prietenii panicați că s-a întâmplat ceva grav, că sigur știe ministrul ceva. Nu, e doar Rafila, confuz și iresponsabil ca de obicei!

Îndemnul lui Rafila aproape că a blocat activitatea cabinetelor din toată țara. Mii de români și-au sunat medicii de familie pentru a ridica rețetele. Medicii spun că unii dintre românii care i-au sunat să ceară pastilele de iod au înțeles că trebuie să le și înghită. E greșit, pastilele de iod nu trebuie luate preventiv!

Ministrul PSD-ist al Sănătății ori nu înțelege, ori nu îi pasă de consecințele declarațiilor sale sau de dificultățile pe care le provoacă medicilor de familie și pacienților cu probleme curente de sănătate, care vor trebui să aștepte mai mult pentru o consultație. Când, de fapt, asta e principala lui responsabilitate: să asigure buna funcționare a sistemului de sănătate”, transmite USR într-un comunicat de presă.

Distribuțirea către populație a pastilelor de iod se face în mod gratuit de către mai multe farmacii, pe baza prescripției eliberate de medicul de familie.

Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății în condițiile în care rușii au bombardat iar centrala nucleară din Zaporojie (Ucraina) – AICI AMĂNUNTE.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.