Românii cu vârsta de până în 40 de ani sunt îndemnați de ministrul Sănătății să meargă cât mai repede să ridice din farmacii pastilele de iodură de potasiu.

„Distribuția pastilelor e perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie, de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a declarat astăzi Alexandru Rafila.

Declarația survine în condițiile în care rușii au bombardat iar centrala nucleară din Zaporojie (Ucraina). Conform oficialilor ucraineni, în atacul de duminică au fost loviți trei senzori de radiații.

AICI LISTA FARMACIILOR CARE DISTRIBUIE PASTILELE DE IOD

„Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populația de până în 40 de ani NUMAI în caz de expunere după un incident nuclear. Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor.

(…) Distribuția către populație se face în mod gratuit pe baza prescripției eliberate de medicul de familie. Pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii”, a precizat, tot astăzi, Ministerul Sănătății.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.