Nu am pretenția ca aleșii noștri să fie geniali. Între paranteze fie spus, unii sunt atât de proști încât ar trebui amendați că umblă liberi pe străzi. Mă aștept, totuși, ca măcar să știe să citească.

Bietele noastre urechi au pocnit ca petardele ascultându-l ieri pe Virgil Chivu Dumitru citind, în calitatea sa de președinte al onorabilei adunări, punctele de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Pitești. Extraordinar a fost, mai degrabă, efortul făcut de asistență să-i suporte consilierului poticnelile ca de copil de grădiniță cu program prelungit.

Membru PLUS și inginer de profesie, lui Virgil Chivu Dumitru îi dă cu minus la citire. Un mare și rușinos minus. Consilierul s-a scremut, iertați-mă, dar ăsta este cuvântul potrivit, să citească dintr-un foc o propoziție sau două. În mai bine de 20 de ani de presă, nu cred că am auzit vreodată un consilier local din Pitești care să citească de pe foi mai prost decât Virgil Chivu Dumitru.

Nu, să nu pretindă cineva că de vină ar fi emoțiile! Chiar dacă te afli la primul mandat de consilier municipal și chiar dacă ești pentru întâia oară președinte de ședință, eventual te ia cu transpirații, bați cu degetele pe masă, în niciun caz emoțiile nu te fac să citești ca Tanța din Zăbrăuți!

Îl sfătuiesc pe consilierul Virgil Chivu Dumitru fie să nu mai citească în public, fie să se pună cu burta pe carte. Ar putea începe cu Abecedarul și să continue cu „Gagaga și alți câțiva”, pentru ca apoi să treacă la lecturi mai complexe, ca de exemplu „Scufița roșie” și „Povestea porcului”.

Prestația publică de ieri a consilierului Virgil Chivu Dumitru poate fi urmărită aici.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *