Asociația Orașelor din România este solidară cu primarul Mioveniului, Ion Georgescu, după incidentul șocant de vineri seara din biroul edilului (aici amănunte despre incident).

„Asociaţia Oraşelor din România (A.O.R.) se solidarizează cu primarul Ion Georgescu și condamnă agresiunea manifestată şi încercarea de intimidare de vineri seară din biroul acestuia din Primăria Oraşului Mioveni și cere instituțiilor statului să fie prompte şi intransigente.

Primarii de oraşe au luat act cu îngrijorare de incidentele petrecute în cursul serii de vineri, 11.02.2022, la Primăria Oraşului Mioveni, când primarul localităţii a fost agresat, pe fondul unor dispute cu două persoane, în timp ce se aflau la sediul instituţiei, chiar în biroul edilului.

Asociaţia Oraşelor din România este solidară cu primarul Oraşului Mioveni, Ion Georgescu, şi condamnă cu hotărâre astfel de fapte de intimidare, care, în fapt, exemplifică expunerea primarilor la pericolul de a fi victime ale unor agresiuni sau ale altor pericole cauzate de îndeplinirea atribuţiilor pe care aceştia le au.

De aceea, A.O.R. face un apel la instituţiile statului cu atribuţii de ordine publică să acţioneze cu fermitate şi să sancţioneze astfel de fapte, dar şi să prevină pe viitor repetarea unor asemenea acţiuni agresive şi primitive, care nu au ce căuta într-un stat civilizat, membru al Uniunii Europene.

Această agresiune, care nu este nicidecum singulară, arată că primarii, aleşi locali care ocupă funcţii de demnitate publică executivă în slujba colectivităţii locale 24 de ore pe zi şi 7 zile pe săptămână, nici măcar pe durata exercitării mandatului nu au parte de o protecție concretă prevăzută de lege.

Pentru îndreptarea acestei situaţii, A.O.R. cere Guvernului iniţierea şi aprobarea unei ordonanţe de urgenţă pentru completarea articolului 207 – Protecția aleșilor locali din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ cu prevederi care să prevină, să descurajeze şi să sancţioneze drastic astfel de fapte şi să consolideze protecția primarilor și membrilor familiilor acestora din partea instituţiilor specializate ale statului față de amenințările sau violențele la care ar putea fi supuși ca urmare a exercitării atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu acestea”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociația Orașelor din România.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.