Update, 12 februarie 2022, ora 23:50

Împotriva lui Stelică Crăciun a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. „Prin aceeași măsură preventivă au fost dispuse obligațiile de a nu părăsi județul Argeș, de a nu se apropia de persoana vătămată (n.r. – primarul Ion Georgescu) sau de familia acestuia ori de locul de muncă (n.r. – al primarului), precum și obligația de a nu comunica cu martorii din dosar”, informează Biroul de presă al Poliției Județene.

Update, 12 februarie 2022, ora 10:00

La capătul audierilor, un individ în vârstă de 55 de ani din Mărăcineni (Stelică Crăciun) a fost reținut pentru 24 de ore, anunță Biroul de presă al Poliției Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de violare a sediului profesional: „Referitor la cercetările care se desfășoară cu privire la agresarea primarului localității Mioveni, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În urma administrării probatoriului, în dimineața zilei de 12 februarie a.c. a fost dispusă măsura reținerii, pe bază de ordonanță, față de un bărbat de 55 de ani din Mărăcineni.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”.

Primarul orașului Mioveni a precizat pentru Antena 3: „Doi au intrat în Primărie, iar afară aşteptau alţi doi bărbaţi, într-o maşină de teren. Pe unul l-am văzut în birou, a început să mă apostrofeze pe mine şi pe comisarul Mihalcea. În momentul acela l-am întrebat ce caută aici, la ora asta. În acel moment am ieşit afară, am chemat paznicul, a fost o altercaţie în interior. M-a lovit. Este jenant ca un infractor să intre într-o instituţie publică şi să agreseze pe cineva. (…) Din mass-media îl ştiu un tip violent, care ameninţă pe toată lumea, care spune în media că nimeni nu are ce să îi facă în judeţul Argeş. Este normal să fiu speriat”.

Update, 12 februarie 2022, ora 01:20

„În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la o stare conflictuală la sediul Primăriei localității Mioveni, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au fost sesizați cu privire la faptul că primarul localității ar fi fost agresat, pe fondul unei stări conflictuale cu două persoane, în timp ce se aflau la sediul instituției.

Polițiștii au identificat persoanele implicate, care au fost conduse la sediul Poliției pentru cercetări.

În cauză se efectuează verificări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, transmite Biroul de presă al Poliției Argeș.

Știrea inițială, 11 februarie 2022, ora 23:40

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a făcut plângere penală reclamând că în această seară a fost agresat chiar în biroul său din Primărie de către un individ din comuna Mărăcineni.

„În jurul orei 21:15 m-am pomenit cu Stelică Crăciun și cu încă un domn la mine în birou, începând să-l înjure pe fostul comisar Mihalcea (n.r. – Cristian Mihalcea, fostul șef al Poliției Mioveni, ieșit recent la pensie) și pe mine. A fost o mică altercație în birou, în care postul de pază a reușit să îl scoată afară din birou. Eu nu mă intersectez cu el, el este dintr-o comunitate vecină. Este un incident care m-a șocat. Este foarte grav”, a declarat Ion Georgescu pentru Antena 3.

Potrivit sursei citate, la intrarea în Primărie s-ar fi aflat doar un polițist local, care i-ar fi lăsat pe bărbați să intre cu ușurință în sediul instituției. Indivizii i-ar fi spus ofițerului de serviciu că sunt așteptați de primar în biroul său (fals!), iar ofițerul de serviciu, fără ca măcar să verifice, le-ar fi dat liber acces.

Cel care a sunat la 112 pentru a reclama incidentul este chiar primarul Mioveniului.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.