Blocul C de pe strada Prof. Dumitru Mîndruță, nr. 3, din Mioveni se află în plin proces de reabilitare și modernizare, urmând ca aici să fie amenajate locuințe pentru tineri. Proiectul este finanțat de Primăria Mioveni.

Prin remodelarea spațiilor existente și mansardare, se vor obține 59 de unități de locuit (10 apartamente cu câte două camere și 49 de garsoniere).

După ce lucrările se vor încheia, locuințele le vor fi închiriate unor tineri cu vârste între 18 și 35 de ani care nu au posibilități financiare să își cumpere sau să își închirieze o locuință de pe piața liberă. „Criteriile de acces la aceste locuințe vor fi stabilite de Consiliul Local Mioveni”, informează Primăria orașului.

Nivelul chiriilor urmează să fie stabilit. Într-un bloc cu aceeași destinație dat în folosință în Mioveni, chiria la garsonieră este de 86 de lei, iar la apartament de 150 de lei pe lună, precizează Primăria orașului.

Începute pe 15 iulie 2020, lucrările au ca termen de finalizare data de 15 iulie 2023. „În acest moment, lucrările de amenajare la blocul C sunt în plină desfăşurare, iar execuția se află în graficul stabilit inițial”, potrivit sursei citate.

Conform Primăriei Mioveni, clădirea în care sunt amenajate locuințele pentru tineri era dezafectată în momentul preluării sale de către administrația locală. Anterior, fusese cămin pentru elevii unei unități de învățământ din localitate.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *