Primăria Pitești propune ca pe strada Costache Negri, în parcul Ștrand, vis-a-vis de vechiul stadion de fotbal (care face de mulți ani obiectul unui litigiu între Clubul Sportiv Edilul – proprietar și Primărie), pe un teren de 4.169 de mp, să fie construit un nou complex sportiv, cu bani de la bugetul de stat.

Administratorul public al municipiului, Lucrețiu Tudor (foto), anunță că a cerut Companiei Naționale de Investiții (CNI) ca proiectul să fie inclus în subprogramul Complexuri sportive din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social. Municipalitatea așteaptă răspuns din partea Companiei.

Complexul sportiv din Ștrand ar urma să aibă, potrivit sursei citate, cel puțin două terenuri de minifotbal (fotbal 7 la 7 și 5 la 5), un teren de tenis de câmp și tribune acoperite, cu o capacitate de circa 200 de locuri, și iluminat nocturn. Vor fi amenajate și grupuri sanitare.

Lucrețiu Tudor precizează că, în funcție de răspunsul primit de la CNI, noul complex sportiv ar urma să fie construit în acest an.

De la bugetul local municipalitatea va plăti studiul de fezabilitate și racordarea la utilități.

Amintim că Sala Polivalentă care se construiește în Pitești este realizată tot cu finanțare de la Compania Națională de Investiții.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *