Într-un număr de 19 unități de învățământ preuniversitar din județul Argeș s-au înregistrat cazuri de COVID-19 de la reluarea fizică a cursurilor pe 8 februarie 2021. Informația a fost furnizată în urmă cu puțin timp de prefectul Emanuel Soare, într-o conferință de presă. Potrivit prefectului, este vorba de 21 de elevi, 3 cadre didactice și o secretară. Cele mai multe cazuri, conform sursei citate, sunt la Școala Gimnazială „Traian” (3) și Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” (două), ambele din Pitești.

Elevii se infectează în afara școlii, în urma participării lor la evenimente private, spune prefectul.

„În acest moment numărul elevilor infectați crește (…) Sunt foarte multe cazuri de elevi care s-au pozitivat înainte de a începe școala (…) Nu în școală se petrec infectările, ci în afara școlii. Infectarea se petrece în familie și, de cele mai multe ori, în condițiile organizării de evenimente private. Aici se infectează copiii, la petreceri. Din păcate, aceste petreceri se organizează, fie acasă, fie în localuri publice, fie la munte, la pensiuni.

(…) Permițându-le copiilor să se ducă la evenimente private sau chiar plecând împreună cu familia și grupurile de prieteni la diverse pensiuni, în weekend-uri, în această perioadă, sau pe pârtiile de schi ș.a.m.d., unde se fac aglomerări mari de oameni, noi practic punem în pericol siguranța propriilor copii”, susține Emanuel Soare.

„Noi, creând oportunități de infectare, vom închide școlile! Nu vom mai avea ce să facem! Vom închide școlile din cauza acestor evenimente, care reprezintă o sursă de infectare. Orice efort pe care noi îl facem în școală este anulat de această lipsă de responsabilitate”, a avertizat prefectul județului Argeș.

”La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”, potrivit autorităților.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *