Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorii pentru procedura de achiziții publice „Concesiune de servicii în scopul utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe autostrăzile din România deschise traficului rutier, situate pe rutele Nădlac-Sibiu (A1), Pitești-București (A1) și Cernavodă-Constanța (A2)”.

În ceea ce privește autostrada Pitești-București, câștigător a fost desemnat ROMPETROL DOWNSTREAM SRL.

Potrivit CNAIR, Rompetrol va deschide spații de servicii pe ambele sensuri de mers, „în oglindă”, la km 110+100.

Durata contractului de concesiune este de 20 de ani. Contractul va fi semnat după expirarea termenului legal de 10 zile în care pot fi depuse contestații.

„Vom avea în sfârșit parcări decente pe toată lungimea autostrăzilor A1 și A2! CNAIR a desemnat câștigătorii pentru concesionarea spațiilor de servicii de pe A1 Sibiu-Nădlac, A1 București-Pitești și A2 Cernavodă-Constanța. Este vorba de 26 de benzinării ”în oglindă”, pe stânga și pe dreapta drumului.

E o veste bună din două motive. Primul: vom putea să ne bucurăm de un ”pit stop” în condiții civilizate. Vor exista stații de încărcare electrică și de alimentare cu carburant, restaurante și magazine, printre altele. Al doilea: aceste spații, concesionate pentru următorii 20 de ani, vor produce venituri – cel puțin 67 de milioane de lei pe an – pe care îi putem investi mai departe în proiecte de infrastructură”, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

A fost pentru prima oară în istoria CNAIR când s-a organizat o procedură de concesionare a spațiilor de servicii care deservesc drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrarea companiei. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *