Prefectul Radu Perianu a sesizat Ministerul Muncii cu privire la situația de la Casa Județeană de Pensii Argeș.

„Problema argeșenilor puși pe drumuri la instanțe ca să aibă parte de un calcul corect al pensiilor nu trebuie să rămână la nivelul de discuție în spațiul public.

Am transmis astăzi o adresă către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Este nevoie de identificarea cauzelor care conduc la situația de fapt. Sunt mii de dosare aflate pe rolul instanțelor cu obiectul „recalculare pensie”. Având cauzele, pot fi identificate și soluțiile”, afirmă prefectul.

În urmă cu o săptămână, reamintim, Radu Perianu a criticat public activitatea Casei Județene de Pensii: „Ceea ce se întâmplă la Casa de Pensii Argeș trebuie să înceteze! Nu putem plăti o slabă interpretare a legii care duce la mii de procese cu pensionarii din Argeș. De fiecare dată când cineva câștigă în instanță, se plătesc cheltuielile de judecată. Și câștigurile sunt într-o proporție covârșitoare, iar sumele sunt, în multe cazuri, chiar mai mari decât ceea ce au de primit oamenii.

Nu putem avea, doar în 2022, peste 3.000 de pensionari care sunt puși pe drumuri că trebuie să ajungă la instanță ca să își primească drepturile!

Voi cere Casei Naționale de Pensii să ne fie transmisă modalitatea corectă de calcul a pensiilor. Și vreau să fie aplicată în Argeș! Nu putem refuza adeverințe de venit pe motiv că nu se iau în considerare, atâta timp cât oamenii merg cu ele în instanță și află că se ține cont de ele.

Am un mesaj către funcționarii Casei de Pensii Argeș: haideți să fim campioni la eficiență, nu la dosare de recalculare pentru care se pierde timp și se pierd și bani de la bugetul de asigurări sociale!”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *