Sâmbătă, 20 martie 2021, de la ora 18:00, la cinematograful de artă „București” din centrul Piteștiului va fi proiectat filmul Portretul unei femei în flăcări, cu Noemie Merlant, Adele Haenel și Luana Bajrami în rolurile principale, în regia lui Celine Sciamma.

„Anul 1770. Marianne este o pictoriță angajată să picteze portretul lui Héloïse, o tânără aristocrată întoarsă de curând de la mănăstire, pe care o așteaptă un mariaj nedorit. Héloïse se opune destinului și refuză să pozeze. De aceea, Marianne va fi nevoită să o picteze în secret. Introdusă în cercul ei ca însoțitoare, ea o privește”, se arată în descrierea filmului.

Filmul a avut premiera în România pe 12 martie 2021.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 21 martie, de la aceeași oră, va fi redifuzat filmul Câinele japonez. Regia îi aparține lui Tudor Cristian Jurgiu, în rolurile principale jucând Victor Rebengiuc și Șerban Pavlu.

Bătrânul Costache Moldu și-a pierdut soția, casa și agoniseala de-o viață în urma unei inundații. Întoarcerea neașteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de soția și băiețelul acestuia, îi va pune pe amândoi, bătrânul tată și fiul lui, în situația în care trebuie să reînvețe să comunice, să redevină o familie. Costache învață să fie un bunic adevărat pentru nepotul său de 7 ani, iar Ticu repară greșelile trecutului. Un film delicat și tandru despre reconciliere familială.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Reamintim că pe durata filmelor spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *