Cinematograful „București” lansează un nou proiect: filme din programa de Bacalaureat. În weekend-uri, în următoarea perioadă, vor fi difuzate online filme românești din programa de Bacalaureat, proiectul fiind unul util pentru piteștenii care vor susține în acest an examenul de maturitate.

Sâmbătă, 24 aprilie 2021, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook a Cinematografului de artă „București” va fi postat linkul pentru filmul „O scrisoare pierdută”.

Filmul este unul clasic românesc, din 1953, regizat de Sică Alexandrescu și Victor Iliu pe baza piesei de teatru omonime a lui Ion Luca Caragiale. A fost realizat cu trupa de actori ai Teatrului Național din București.

Duminică, 25 aprilie, tot de la ora 18:00, pe pagina Cinematografului „București” va fi postat linkul pentru filmul „Baltagul”.

Este un film românesc din 1969, regizat de Mircea Mureșan. În rolurile principale joacă actorii Margarita Lozano, Sidonia Manolache și Folco Lulli. Scenariul se bazează pe romanul omonim scris de Mihail Sadoveanu.

Drama regizată de Mircea Mureșan urmărește tragedia unui cioban dispărut în împrejurări misterioase. Soția sa reface drumul parcurs de acesta cu turmele de oi și află adevărul: bărbatul a fost asasinat chiar de către cei pe care îi credea prieteni. Cu îndârjirea specifică unei femei de la munte, femeia restabilește adevărul și pornește pe urmele criminalilor.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *