Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă un cod galben și un cod portocaliu, coduri care vizează și județul Argeș.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 martie, ora 10:00 – 18 martie 2021, ora 06:00.

Vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și în zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25…35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, de 40…70 l/mp.

Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania și local în Maramureș, iar începând din noaptea de marți spre miercuri (16/17 martie) și în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

La munte, la peste 1.500 de metri altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55…65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei.

Notă: intensificări ale vântului se vor semnala pe arii mai restrânse şi cu viteze mai mici şi în restul teritoriului.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 16 martie, ora 14:00 – 17 martie 2021, ora 23:00. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. 

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1.500 de metri, unde va fi viscol puternic. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va scădea la sub 50 de metri.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *