Doi agenți de poliție de ordine publică de la Secția 2 din Pitești au fost condamnați definitiv la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, pentru luare de mită. Sentința a fost dată de Curtea de Apel Pitești, care a respins apelurile declarate și a menținut verdictul inițial stabilit de Tribunalul Argeș.

Fiecare dintre cei doi a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspensare, cu termen de supraveghere de 3 ani. De asemenea, trebuie să presteze câte 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, fie la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, fie la Casa Județeană de Pensii Argeș.

Amintim că, în luna decembrie a anului trecut, cei doi agenți de poliție au fost prinși în flagrant în timp ce luau mită de la doi șoferi. Polițiștii au primit câte 900 de lei șpagă de la șoferii respectivi pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere ca urmare a săvârșirii unor contravenții la regimul rutier (aici subiectul pe larg). La timpul respectiv, cei doi agenți de poliție din Pitești au fost reținuți pentru 24 de ore și ulterior arestați preventiv.

Cazul a fost instrumentat de lucrătorii de poliție judiciară de la Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *