La sediul din Pitești al Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș a crescut numărul cererilor adresate de contribuabilii persoane fizice pentru eliberarea de documente. Șefa Fiscului argeșean, Georgeta Aurora Negru, face în acest context un apel către contribuabili.

„Pentru a păstra distanțarea socială și pentru a evita aglomerația la ghișeele instituției, le transmit tuturor contribuabililor care încă nu s-au înrolat în Spațiul Privat Virtual rugămintea de a proceda la înregistrare în cel mai scurt timp, întrucât majoritatea documentelor solicitate de aceștia sunt eliberate exclusiv prin SPV”, transmite șefa Fiscului din Argeș.

Spațiul Privat Virtual (SPV) este un sistem de comunicare electronică între Ministerul Finanțelor – ANAF și contribuabilii persoane juridice și fizice. „Este un serviciu uşor de accesat, nu implică niciun cost, poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil cu conexiune la Internet, este disponibil 24h/24h, nu necesită deplasarea la sediul administraţiei fiscale sau la oficiul poştal pentru a efectua o solicitare sau a primi un act administrativ fiscal și oferă o serie de beneficii utilizatorilor săi, dintre care menționăm:

-depunerea electronică a unor cereri și înscrisuri;

-posibilitatea de a primi acte administrativ fiscale și alte documente;

-obținerea de informaţii cu privire la obligaţiile fiscale datorate;

-informaţii cu privire la contribuţiile sociale datorate;

-acces și la alte servicii electronice pe care SPV le oferă (www.ghiseul.ro);

-reducerea timpului alocat pentru rezolvarea problemelor administrative în relația cu Fiscul;

-reducerea costurilor efectuate pentru depunerea și obținerea documentelor de la organul fiscal;

-creșterea operativității în rezolvarea oricăror solicitări legate de colaborarea cu AJFP Argeș”, precizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice.

Informații despre înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) – AICI.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *