Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a finalizat urmărirea penală și a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a celor doi agenți de poliție de la Secția nr. 2 din Pitești – Ordine Publică cercetaţi în stare de arest preventiv pentru luare de mită în formă continuată (3 acte materiale).

„În fapt, la data de 17.12.2021, lucrătorii de poliție judiciară din D.G.A. – S.J.A. Argeș și Serviciul Operații, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a celor doi agenți de ordine publică, ambii fiind desemnați ca polițiști rutieri, după ce aceștia, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au primit de la doi conducători auto suma de 1.800 de lei, câte 900 de lei de la fiecare, pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere ca urmare a săvârșirii unor contravenții la regimul rutier.

Anterior, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în data de 16.11.2021, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi agenți de poliție au primit de la un denunţător suma de 300 de lei în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu îi aplica acestuia sancţiuni contravenţionale corelative contravenţiilor constatate.

Urmare a acțiunii de prindere în flagrant și a probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, plasați în arest la domiciliu de Tribunalul Argeș și ulterior arestați preventiv de Curtea de Apel Pitești.

În cauză, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au fost delegați să efectueze mai multe activități de urmărire penală de către procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș și au beneficiat de sprijinul lucrătorilor D.G.A. și al conducerii I.P.J. Argeș”, ne informează Serviciul Județean Anticorupție Argeș al Direcției Generale Anticorupție. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *